Broad Peak 2015

Broad Peak 2015
Òscar Cadiach aspira a assolir el seu 14è vuitmil. L'expedició al Broad Peak (8.047 m) l'integren Carles Figueras i Jordi Bosch 'Barraca’, el navarrès Patxi Goñi i la metgessa, Anna Pujol

divendres, 24 de juliol del 2015

EL PONT DE MAHOMA ... FINS AL CIM DEL BROAD PEAK

Tarragona Ràdio farà dissabte 25 de juliol, un programa especial coincidint amb l’atac al cim del Broad Peak (8.047 m) de l’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach. Des de les 07 hores del matí i fins que Cadiach coroni els 8.047 metres de la muntanya, compartirem hores de ràdio amb alguns dels millors alpinistes de Tarragona, Catalunya i el País Basc


ÒSCAR CADIACH ENS TRUCARÀ EN DIRECTE DES DEL CIM DEL BROAD PEAK, DESPRÉS DE CORONAR EL SEU 14è VUITMIL PRINCIPAL  

Serà a través del programa sobre alpinisme, escalada i muntanya de l’emissora municipal de Tarragona, El Pont de Mahoma. Cadiach pot tornar a escriure una pàgina de la història de l’alpinisme, convertint-se en el primer català en completar els 14 vuitmils principals del planeta, i sense oxigen artificial.

Farem el programa, com sempre, amb Josep Maria Bonachí, Jordi Mena, Josep Suñé i Ricard Fernández, l’últim, per cert, que ara fa un any va estar també amb l’expedició de Cadiach al Broad. I el control tècnic de Sílvia Garcia.

Recordarem el primer vuitmil català, assolit l’any 1974 per Josep Manuel Anglada, Emili Civis i Jordi Pons. Va ser el un 29 de abril quan Anglada, Pons i Civis van coronar els 8.026 metres de l’Annapurna Est, aconseguint la primera ascensió absoluta a la muntanya  i la primera nacional a un vuitmil. Conversarem amb Jordi Pons, que també és un excel·lent càmera de muntanya. 

Escoltarem la veu d’alguns dels millors alpinistes del moment, com Juanito Oiarzabal, Alberto Zerain, o Patxi Goñi, que també fan l’intent al Broad. També la de  metgessa de l’expedició, Anna Pujol.
Oiarzabal i Zerain provaran també les properes hores de fer cim al Broad, després de quedar-se ahir divendres a uns 7.700 metres d’altura en el seu intent de la muntanya, degut al mal temps i a l’acumulació de neu.   

També escoltarem a l’alpinista Ferran Latorre, que aquest divendres ha coronat, també al Karakorum, el G1 (8.069 m), en el que ha estat el seu onzè vuitmil principal en la cursa del 14x8000.

També parlarem amb l’escriptor i alpinista, Edu Sallent, autor de “El Camí dels Estels” un llibre sobre la trajectòria de Cadiach. 

Passaran pel programa alguns dels alpinistes que l’any 1985 van acompanyar Cadiach en l’expedició a l’Everest, quan es va convertir en el primer occidental en superar el mític segon esglaó del sostre del món, que va coronar sense oxigen artificial per la cara nord, des del Tibet. Trucarem a Carles Vallès.

Farem un repàs de la trajectòria de l’alpinista tarragoní i  buscarem les reaccions des del territori, un cop coronat el cim del Broad Peak.

Alternarem el directe amb un enregistrament d’una ascensió al Besiberri Nord (3.014 m) que l’equip del programa ha fet especialment per l’ocasió. 



Podeu seguir el Pont de Mahoma al 96.7 FM, a la TDT, a l’App Tunein, i a qualsevol lloc del món a www.tarragonaradio.cat.
 
El Pont de Mahoma també es pot seguir a través de les xarxes socials:



I al bloc de l’expedició:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Feu els vostres comentaris