Broad Peak 2015

Broad Peak 2015
Òscar Cadiach aspira a assolir el seu 14è vuitmil. L'expedició al Broad Peak (8.047 m) l'integren Carles Figueras i Jordi Bosch 'Barraca’, el navarrès Patxi Goñi i la metgessa, Anna Pujol

dissabte, 11 de juliol del 2015

Crònica d’Òscar Cadiach des del camp base del Broad

Estimats tots,es...!

L’Expedició Sempre Amunt al Broad Peak, 2015 ha començat amb bon peu. Després d’una aproximació i sense les calors rigoroses del Baltoro, o sigui, amb ambient fresc, ens hem trobat la muntanya en bones condicions de neu.

Corredor Bulh. Foto Patxi Goñi 

No hem desaprofitat l’oportunitat i inspirats per la ruta d’en Hermann Bulh -com a ruta original- ens hem mantingut fidels a la idea de resseguir-la en lloc de la normal. En menys probabilitats de caiguda de pedres. Així donem fe que hem equipat amb cordes aquests gairebé 400 metres de corredor d’entre 40º/75º, que donen accés a l‘espatlla prop del C1 (5700m) a on varem instal·lar una tenda per fer nit i el dia següent continuar fins el C2 (6200m) per tornar a fer nit i aprofitar per deixar-lo instal·lat. També amb en Patxi i l’Anna fem una prospecció fins a gairebé 6.500m. 
Tots els components de l’expedició hem percebut unes bones sensacions en l’adaptació a l’alçada, i un altre factor important és l’estat anímic que ha anat en augment; en estar decidits a obrir el ‘couloir’ l’entrada d’en Hermann Bulh, primer ascensionista del pic. Objectiu que ja havíem previst abans de sortir de casa.
En ‘Barraca’ a l ‘any 1988 ja havia passat per aquest corredor i ara n’ha estat l’impulsor anant de primer en companyia d’en Carles  mentre que el Patxi ens filmava.
El fet de que l’Anna vingués amb nosaltres a obrir el corredor, ha cohesionat l’equip. L’obertura del corredor ens va costar un parell de dies. En el segon ja se’ns van afegir una part de l’expedició internacional, en comprovar que era més directa i tècnica.

Parlant d’expedicions internacionals, aquí al CB del Broad Peak (4900m) a una hora del K2. Hi han cinc grups de diferents nacionalitats: Korea, Singapur, Xina, Malàisia, Japó, Nova Zelanda, Nepal, Canada, Usa, Argentina, Equador, Turquia, Àustria, Suïssa, UK, Pakistan, i també, navarresos, bascos i catalans..  
Cal ressaltar, doncs, el magnífic ambient i el ressò del catorzè vuit mil principal, que volem compartir i gaudir. A l’hora que m’han acollit amb grans mostres d’escalfor.

Salut i Tarragona Sempre Amunt!!!

Des del Camp Base del Broad Peak o Falchen Kangri, a on avui han aparegut les nevades. 

Òskardiak

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Feu els vostres comentaris