Broad Peak 2015

Broad Peak 2015
Òscar Cadiach aspira a assolir el seu 14è vuitmil. L'expedició al Broad Peak (8.047 m) l'integren Carles Figueras i Jordi Bosch 'Barraca’, el navarrès Patxi Goñi i la metgessa, Anna Pujol

dijous, 25 de juny del 2015

Es posposa fins dissabte per motius burocràtics la sortida de Cadiach cap al Baltoro

Òscar Cadiach i la resta d'integrants de l’expedició al ‘Broad Peak 15’ tenien previst sortir aquest divendres fins Askole, per  endinsar-se ja en un treeking per la Vall del Baltoro. La sortida en Jeep des d’Skardu, però, haurà d’esperar almenys fins dissabte.  

Segons ha confirmat Cadiach des d’Skardu aquest dijous al vespre ‘per raons burocràtiques hem de posposar la sortida fins dissabte’. Cadiach ja ens deia al matí que s’havien llevat amb neu als cims propers a Skardu. I que havia plogut a les parts més baixes –convé recordar que en aquesta part del globus estem a 2.500 m.
Els alpinistes han aprofitat que la pluja ha escombrat els polsegosos carrers de la ciutat per anar de ‘shopping’. 

Les noticies que arribaven del Baltoro, entre compra i compra, no eren gaire esperançadores.
Una trucada de l’expedició del neozelandès, Russel Brice, confirmava el que tots ja imaginaven o intuïen; la neu havia pres fort a les cotes altes del Baltoro.
L’expedició internacional de Brice ha comunicat a l’agència amb la que viatja Cadiach que a llocs com Urdukas (4.000 m) ja hi ha més d’un metre de neu.

Això implica que les caravanes de mules i portejadors han hagut d’aturar la marxa, a l’espera d’un recés, com també ho han confirmat els neozelandesos, quer van més avançats. Sigui com sigui, com diu Cadiach ‘demà serà un altra dia’. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Feu els vostres comentaris